luni, 20 septembrie 2010

Frumoasa verde

sau "La Belle Verte" / "The Beautiful Green"/ "The Green Beautiful " de Coline Serreau.

Deci... filmu' asta e un fel de concentrat de... toate filmele pre/post apocaliptice, un concentrat de toate filmele documentare si anti/conspirationiste, un concentrat de toate discutiile noastre la adresa sistemului... si nu in ultimul rand un concentrat de umor, de la foarte fin la foarte sec... care fie te loveste in moalele capului, fie nici nu iti dai seama ca tocmai s-a facut o ironie pe seama ta (ca oaie din turma). Mai este asociat si cu "The Fifth Element" si "The Matrix" insa mult mai usor digerabil pt cei care nu inghit povestile SF
Mi-i vocabularul prea sarac ca sa il descriu dar au facut-o altii mai bine aici (pe imdb).
Eu m-am amuzat copios si, din cauza concentrarii replicilor, a trebuit sa il derulez de multe ori ca sa prind fazele pe care le saream in timpul râsului sau analizelor mentale pe care le făceam.
Nici nu e de mirare ca din 1996 de cand a aparut a fost interzis si ignorat in Europa (dupa cum scriu mai toate siteurile pe unde l-am gasit).


Un trailer:

Iar aici se poate vedea online, tot.

S-ar gasi si DVD-ul de descarcat free (adica mocca) daca il gasiti postati si aici un link pls.
Vizionare placuta!

[LE:]
. Si aici se mai poate vedea (merci motan traznit ;) ).

9 comentarii:

  1. Cica filmul ar fi interzis neoficial... oricum, merita vazut

    RăspundețiȘtergere
  2. uau, chiar e dvd-ul mocca, abia astept sa il descarc. Oricum, deja l-am trecut pe lista filmelor care merita cumparate (langa Matrix, Lord of the rings, Dark City, Equlibrium, Momo, The 13th floor... si altele care imi scapa acum ;) - hm, as putea sa imi fac un topic nou cu lista asta :D )

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro

    RăspundețiȘtergere
  5. @Dan R Merci pt sugestii. Pt ca nu pot edita commenturile, L-am inlaturat pe al tau dar il redau mai jos re-editat de mine ;)

    Dan R. spunea...

    De ce sa nu adaugi si acesta?
    Jonathan Livingston Seagull (1973) (Pescarusul - http://www.imdb.com/title/tt0070248)
    Meetings with Remarkable Men (1979) (http://www.imdb.com/title/tt0079542)
    promit ca merita!


    Interesant, cum imi fac un pic de timp, cum ma uit :) (Abia astepta sa vad "ecranizarea" "Pescaursul"-ui )

    RăspundețiȘtergere
  6. @Falvo
    Deocamdata nu ma intereseaza nimic comercial! Va mai las postul (reclama) acolo deocamdata, dar daca aflu ca faceti ceva dubios o inlatur imediat ;).

    RăspundețiȘtergere
  7. Si totusi... e prea placut commentul de pe imdb (http://www.imdb.com/title/tt0115650/usercomments) asa ca il redau si eu (ca multe alte siteuri) dar tradus si adaptat un pic la limba noastra.
    Lectura placuta:

    Deconecteaza-te! , 03 martie 2004
    Bauman h UDI de la Humanshphere: Autor

    Te-ai intrebat vreodata:
    De ce nivelul de sub picioarele tale, în locul în care locuiesti este acoperit cu un material gri, si nu poti vedea solul? De ce acest nivel este plin de caca?
    De ce sunt acolo cutii de metal cu emisie de gaze pe care trebuie să le respiri?
    De ce trăiesti în cuşti inalte, si esti fortat să asculti zgomotul de la acesle cutii metalice?
    De ce le conduci si nu folosesti picioarele tale, făcându-te să ai în cele din urmă atac de cord, daca nu vei fi murit mai devreme de cancer de la gaze, sau in urma unui accident cu cutiile metalice rapide?
    De ce mâncaţi cadavre de animale?
    De ce ai folosi bucăţi de hârtie care vă dă dreptul la orice valoare, fără de care nu vei avea nimic, nici chiar produse alimentare?
    De ce sa mananci alimente nesănătoase?
    De ce stati in fiecare seara privind o cutie care arată oameni spunand minciuni, si murdărind mintea ta?
    De ce te laşi dus (de nas) de către oameni egoisti si plini de grăsime, care au grijă doar ei înşişi, de banii lor si de puterea lor, De ce nu ne ascultăm cu adevărat reciproc, De ce nu vorbim unul cu celălalt, De ce avem aceste ierarhii, în care cei mai stupizi si incapabili controleaza si exploateaza bunătatea şi capabilitatile celor mai slabi?
    De ce facem lucruri greşite si imorale doar pentru ca asa ni s-a spus, De ce suntem nebuni in mod constant, îngrijorati si frustrati cu astfel de lucruri marunte, si triviale (superficiale), precum o zgârietură la oglinda de masinilor noastre? Si niciodata vazand, apreciind & mulţumind pt frumoasa si minunata viata, natura si lumea care ne inconjoara si sprijin?
    De ce ruinam lumea, ne otravim pe noi înşine, trăim în urâţenie, suportam pe oamenii bogaţi si egoişti care ne exploateaza vânzându-ne minciuni, tutun si arme, care ii omoara pe oameni cu banii pe care suntem obligaţi să li-i plătim ca impozite si taxe?

    Dacă nu v-ati intrebat de toate acestea, este pentru ca esti ca o furnică, o celula mica într-un super-organism, si nu poti vedea dincolo de viziunea ta de celula.
    Ceea ce ai nevoie, este sa fi deconectat, şocaţ de artişti, cum ar fi Coline Serreau, care au o viziune pe care tu nu o ai, o constiinta/perspectiva diferita de cea a furnicilor. Astfel de artisti, ca Isus si Johann Sebastian Bach, ajuta lumea sa se schimbe, super-organismul sa evolueze în ceva mai inteligent, mai bun pt celulele sale, carora le-a dat viata.

    RăspundețiȘtergere

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Recomandations

În continuare puteţi găsi câteva articole care mi-au atras atenţia /
Hereafter you may find some articles that caught my attention: